Planering i körsbärsdalen och bebisgrejer

Igår var en så fin höstdag och jag hade en lugn start efter min långhelg. Planeringsdag på Körsbärsdalens B&B stod på schemat så vi åt frukost, planerade, åt en sjukt god fiskgryta till lunch, lunchpromenad i solen, mera planering och sen avslutade med fika. Och allt i denna drömmiga miljö i skogen! 

Efter jobbet åkte Marcus och jag mot Malmö för att kolla lite bebisprylar och förbereda oss. Främst på vagn och bilbarnstol. Och så bra hjälp vi fick! Så nu har vi bestämt oss för vagn och vet lite med om stol. Sen åkte vi vidare till IKEA och åt och kollade. Eller ja vi råkade visst köpa en spjälsäng med. Så roligt. För den kommer behöva målas om så det blir ett längre projekt än att bara köpa en.Och idag hörrni! Idag kände Marcus också en spark för första gången när han hade handen på magen. Två tillochmed. Så 25/9 hälsade bebis på sin pappa för första gången. 

Bilade till Karlskrona

Jag tycker så mycket om att åka hem till Karlskrona. Ja jag säger hem för än så länge har jag inte bott på någon annan ort som känns som hemma på samma sätt. Vår lägenhet älskar jag och den är verkligen hemma men själva stan vi bor i känns inte som hemma. Så här blir vi inte kvar hela livet. Men det är bra för oss för nu.

Hursomhelst skulle Marcus jobba på hockeyn i helgen så jag körde till Karlskrona själv redan i torsdags och sov hos mamma.

Fredag tog jag sovmorgon, lång frukost och ett långt bad med ansiktsmask och allt därtill. Sen in mot stan för sushi-lunch med min lillebror Magnus och hans flickvän Ida. Vi hämtade sen de andra småsyskonen i skolan och åkte hem till Magnus och spelade tvspel. Fredagsmys resten av kvällen hos pappa med familjen och farfar. Thaimat, godis (även om det inte är min favvo just nu) och filmkväll var en perfekt fredag.Lördagen började med frukost framför tvn ihop med småsyskonen och sedan em runda hem till min barndomsvän Andrea för brunch och mysigt prat. Vidare hem till mammas igen för lunch med mormor, Magnus och Ida (å mamma och lillasyster såklart). Och vi hann med en runda hem till min kusin Louise för att kolla hennes hus som jag inte lyckats se innan. Kvällen då? Den blev lugn med bad i jacuzzin, idol och grillat.


Söndagen kalasade vi lite för mig hos pappa med alla samlade, mat och glass. Jag körde hemåt hyfsat tidigt men stannade hos min andra kusin Therese på vägen (som också ska ha bebis i februari) och fikade och pratade. Sen hem mot Skåne och min Marcus som jag saknat i helgen.Ps. Inser att det låter som jag har massor av syskon men har faktiskt bara 4. En helbror som är bara något år yngre än mig. 1 tonåring på mammas sida och 2 småkorvar på pappas sida (10 och 7 år).

Sen sist då...

... så rullar livet mest på som vanligt.

Helgen vart en jobbhelg för både mig och Marcus så jag fick döpa ett litet barn (vilket är bland det bästa som finns att få jobba med) och på söndagen ledde jag gudstjänsten men alla prästerna + pedagog och diakon var med. Efter åt vi lunch och hade workshops tillsammans alla som kom till gudstjänsten. Mysigt. Utöver jobb chillade Marcus och jag bara hemma framför filmer.

Veckan har vart mer jobb men jag har en lugn vecka. Småbarnsträff och lite begravningsförberedelser mest. Så jag tog faktiskt ledigt både måndag och fredag så jag kunde köra till Karlskrona redan torsdag kväll och hälsa på min saknade familj.
 

RSS 2.0