Första dagen på jobbet

Igår började jag på mitt jobb i Veberöd. Och vet ni vad? Jag var inte ens nervös. Det kändes som världens mest naturliga grej. Jag fick börja lugnt med att få mitt kontor, lösen till dator och sånt, hälsa på de som var där och flyta runt lite och lära känna människor. Pratade lite planer med min handledare och fixade inne på kontoret och allt sånt. 

Körde hem så nöjd och trött fast jag inte gjort så mycket fysiskt precis var det mycket nytt för huvudet. Men som jag älskar det. Det är detta jag kämpat och pluggat i 5,5 år på för att få göra.

Roadtrip med prästvigning

Fick med mig Marcus på att vi skulle åka till Skara på deras prästvigning som vi vart bjudna till. Så vi åkte upp på lördagen och gick på IKEA, åt och checkade sedan in i Jönköping där vi kollade hockeymatch (HV71-BIF) och sedan gick vi ut och åt på pinchos. 
På söndagsmorgonen åt vi hotellfrukost och åkte till Skara för vigningen. Superfint var det och så fick vi hälsa på och gratta Hanna, Sanna och Ulrika som jag pluggat med det senaste året. Efter åkte vi först på fest hos Sanna och sedan till Ulrika. Vilka fina mottagningar med fina tal och vad trevligt att få träffa deras vänner och släkt. Så roligt! Vi hann tyvärr inte till Hanna men det får vi ta en annan gång. Så glad att dessa tre nu är mina kollegor. Lucky them, lucky me.
På kvällen körde vi hela vägen från Lidköping hem till Eslöv med lite stopp för käk på vägen. 
Retreat

Tisdag till torsdag var vi som prästvigdes på retreat ihop på Österlen. På Killans bönegård faktiskt. Där bodde vi i enkelhet i ett stort fint hus med vackra vyer runt och en kyrka bredvid. Där levde vi i tystnad förutom vid 4 gemensamma bönetillfällen om dagen. Och jag ägnade dagarna åt att promenera, läsa, sova och lyssna på ljudbok mest. Dessutom var maten så sjukt god! Allt vegetariskt, eko och mycket egenodlat. 

Det här behövde jag, en paus i livet och allt kaos som vart. Men det var också skönt att komma hem och tillbaka till allt. Nu vill jag bara börja jobba!
RSS 2.0