Shoppingdag i New York

Började dagen med frukost på hotellet. Frukosten här är ok btw, mycket socker och ljus bröd, men det var väntat. Men också frukt och flingor vilket känns ok. Dock är tyvärr en del fördomar om USA sanna... superflåtiga munkar finns det gott om på frukosten och allt äts på plasttallrikar med platsbestick. Ouch! Stackars miljön.


I alla fall. Efter frukost begav vi oss ut på 5th Avenue för att shoppa! Kollade urban oufitters, jet set jewlery och handlade på Adidas, Victorias secret, i gift shops och i NBC-affären som hade FRIENDS-saker! Lycka. Hittade HBO-affären med men kände att jag shoppat nog så inga Game of thrones grejer fick följa med hem tyvärr. Efter att ha shoppat i en evighet (i massa fler affären en jag nämnde innan) fikade vi i Central park på någon skum glas som bestod av massa små pluppar. Dippin dots kallas det, haha. Gött men skumt och varför inte vanlig glass bara? Oh well. Kul att testa. Efter det en paus på hotellrummet och sen ut igen för att åka upp i empire state building innan det blev mörkt. Där var vi och ca en miljon andra människor också... Men mysigt var det och fina bilder fick vi. Det här med att se solnedgången från emipire hade varit sjukt romantiskt om man inte gjort det inklämd bland alla andra. Men lite mysigt var det i all fall med Marcus bredvid då.
Tid tog det så efter orkade vi inte vara bland människor mer. Köpte hem mat rill hotellrummet och åt här medan vi kollade på sjukaste tv-programmet, candy Crush. Haha, att man kan göra tv av allt. Nu är det sängen som gäller! G'night.

New York: central park

Idag gick vi upp tidigt för att vara i tid till när cykeluthyrningen öppnade. Vi hade nämligen bokat cyklar hela dagen för att cykla runt i Central park. Så mysigt. Vi körde först runt hela parken och kollade, sen lite runt, sicksack och igenom. Räknade på det och det lär vara ca 3 mil vi cyklat idag. Inte undra på att vi är trötta! Självklart gick vi en del med i mitten och på småvägarna där man inte fick cykla. Vi hann uppleva både John Lennon memorial i strawberry fields, frukt och pretzel-fika vid Belvedere castle, Alice i underlandet monument, central park zoo, massa söta och orädda ekorrar, m.m. För övrigt har jag noterat att franska bulldogar är sjukt populära hos new york-borna.


På eftermiddagen gick vi via en marknad mitt i stan hemåt och pausade lite på rummet, fixsde oss och sen ut. Ut mot Hard rock café där vi bokat bord. Älskar detta ställe! Mumsiga burgare, goda drinkar och tidernas trevligaste personal verkligen. Sen ut mot Times square för att kolla, fota och shoppa. Men ibland får jag panik på alla människor. SÅ trångt och galet. Men kändes bättre inne i Disney-affären måste jag säga. Glömde det de för jag ville typ köpa allt. Lyckan!

Shoppade oss ett varit par Ray bans med och sen drog vi hemåt. 

Puh. Helt slut nu. God natt!

Mot USA

Igår var första dagen på vår resa! Vårt äventyr! Så jag väckte Marcus med våffel-och-champagne-frukost vilket vi avnjöt ihop i lugn och ro. Efter lite städ hoppade vi först på tåget till Hyllie för att äta på Jensens (vår tradition innan vi åker till New York). Efter en mysig lunch hoppade vi och våra gigantiska väskor på tåget till Kastrup. Allt gick smidigt och snart satt vi på planet. Flygresan gick med hyfsat fort och vi fick uppleva vyn av Grönland på vägen med. Sjukt vackert!
Väl framme (04 Sverige-tid och ca 22 NY-tid) tog vi tåget in till stan och checkade in på hotellet. Vi är nöjda med hotellet fast det är ett litet rum med utsikt mot väggar 1 meter bort. Men det är mysigt, fint och fräscht (till skillnad från sist i NY). Så vi spanade bara in takterrassen med utsikt mot Empire state building och sen kikade vi lite på tv innan vi somnade tätt ihop. 

RSS 2.0