Ny vecka, massa nytt!

Ja denna veckan har jag varit upptagen över öronen! I måndags började jag nämligen en ny kurs som inte är på universitetet (!!!). Första gången på 3,5 år och det är superskönr med omväxling. Nu går jag nämligen på Svenska Kyrkans Utbildningsinstitut, förkortat Skuttis... haha!
Kursen hete Pastoralteologisk Grundkurs vilke alla blivande präster måste gå. Detär nu som vi äntligen får börja smått med att lära oss det praktiska som väntar i prästyrket.
Dessutom går jag också med värdelns bästa kursare <3
 
 
 
I tisdags klippte jag mig och så var mami i Malmö så vi passade på att ses hon, jag, M och hans föräldrar. Vi åt buffens på roseg garden i malmö och dom har verkligen supergod mat!! Mongolisk BBQ, sushi, friterade grejer, ja allt man kan tänka sig i en asiatisk buffé och mjukglass till efterrätt. MUMS!
 
 
I onsdags spenderade Marike och jag en hel dejt-dag så vi åt lunch ihop på Vigguos burgare, fikade semlor och gick på historiska muséet i lund. Sen vart vi även på lunds stifts stiftmöte som bjöd på trevligt sällskap och tårta.
 
 
 
Torsdagen var det plugg på uiversitetet (ja jag går på både skuttis och uiversitetet paralleltpå halvfart denna terminen).
 
 Idag är det äntligen fredag och jag ska vila ut efter en fullpackad men kul vecka. Middagsbönen i domkyrkan var mitt enda måste (ett superkul och totsltfrivilligtmåste) så nu tänker jag bara fredagsmysa i soffan med M.
 
 
 
Trevlig helg!
 

Sjukvecka

Har varit sjukt oaktiv på bloggen denna veckan eftersom jag bara hann börja första dagen i skola och sen, BAM! så slog sjukdomen till....ugh!
Så jag har legat i sängen och försökt komplettera det jag missat i skolan hela veckan fram tills idag. Men idag va jag tvungen att gå upp för prästen och pedagogen va borta så jag och två ledare till skulle ta emot en konfirmandgrupp från karlskrona och ha ett symbolpass. Passet gick skitbra! Dötrött men nöjd.
 
Tyvärr är detta min jobbhelg så de är bara att köra på.... puh! Vila? Nehej sånt har jag inte tid med.
 
Och på söndag är de prästvigning!!! Alltså jag blir helt exalterad och längtar något sjukt till det är jag som står där. Jobbar på domkyrkoforum på söndagen men kan smyga in på prästvigningen en haltimme iaf och sen dra över till jobbet. Känner att jag måste gå och få drömma lite om min egen prästvigning. Blir helt bubblig när jag tänker på de! En dag ska jag faktiskt vara en präst. Allt som jag kämpat för på univeristet i nu 3.5 år kommer en dag att vara sanning.
Drömmen närmar sig....

Veckan...

...har varit lugn utan vidare överraskningar.
 
Tisdagen vart de persongenomgång (möte med terapeut som alla blivande präster i Lunds stift gör innan dom är klara). Sen konfa på kvällen. Så kul!
 
Onsdag jobbade jag och sen hänge jag med Ulrika för hennes första tatuering. Har peppat henne att göra de ett tag så nu blev det av!
 
Torsdag var jag på framläggningen för mina klasskopmisars uppsatser. Efter hade vi terminsavslutning med ostar, kex, nötter, grönsaker, bröd och vin (drack bubbelvatten pga detoxen). MUMS!
 
Fredagen var jag på möte, hade en middagsbön med mkt panik innan då skrivaren slutade funka. Slutade med att jag fick predika utan mina papper... men de gick med jättebra! Kul med lite utmaning. Sen hade jag bara fredagsmys med min Marcus.
 
Imorse drog jag in till lund och tränade. Ska dock byta gym till eslöv, de är för omständigt att alltid åka tåg. Ikväll ska vi på kalas för Marcus bror fyller 20!
 
Sitter här nu o drömmer om vår USA roadtrip vi ska göra sommaren 2017. Läser tips och längtar brutalt mycket!
 
 
RSS 2.0