San Fransisco

I förrgår landade vi i SF efter en lång dag. Därför köpte vi bara en pizza och drog direkt till rummet.


Igår åkte vi på båtutflykt... först till Angel Island. Måste säga att det verkligen var en positiv överraskning med tanke på det det bara ingick på köpet. Supermysig ö med vackra miljöer och häftig historia. När vi kom dit fick vi en audio guide och åkte en timmes tram tour runt ön. Sen satte vi oss på cafét i hamen och käkade samtidigt som vi njöt av solen innan turen gick vidare...

...TILL ALCATRAZ! Som var själva huvudgrejen med båtutflykten. Som jmvi peppat detta, kollade ju tillochmed på Flykten från Alcatraz innan vi åkte till USA. När vi kom fram gick vi runt ön och sen upp till fängelsebyggnaden där vi fick en audio guide som förde oss runt och berättade om dess historia. Så coolt! Och hemskt. Och fascinerande! Tänk att allt detta verkligen är sant, det vi fick uppleva i efterhand. Det är något speciellt med sån här historia som är så overklig på något sett. Fast man får se det själv. Köpte slutligen 2 muggar likt de som fångarna hade (Ja, jag älskar muggar). 

Fast vi knappt ville så åkte vi in till fastlandet igen. Ja på Alcatraz kan vi ju inte bo. Så vi besökte pier 39 och fishermans wharf istället. Där fick vi runt, handlade lite souvenirer, kollade in bubba gump (där var fullt i restarurangen) och åt på Hard Rock café. Efter kollade vi självklart in sjölejonen, lääänge, ända tills solen gick ner faktiskt. Sen tog vi en cabel car hem (San Francisco style) och slocknade.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0